L'empresa adjudicatària de la remodelació de la plaça Tarradellas ha fet fallida, segons ha informat l'Ajuntament de Figueres. Les obres, per tant, estan aturades fins que els treballs s'adjudiquin a una nova constructora. Les obres es van adjudicar a finals de desembre a l'empresa Serveis, Instal·lacions i Muntatges, SA SIMSA amb un cost de 225.725,50 euros.

L'Ajuntament de Figueres està tramitant per urgència una nova licitació per tal que la nova empresa adjudicatària pugui assumir «el més ràpid possible» la continuació de les obres.

Fonts municipals han explicat que han desaparegut sense donar explicacions i que hi han deixat part del material. A l'interior de la plaça encara hi ha blocs amb peces de paviment pendent de col·locar. També han deixat voreres a mig fer.

Mentre es desenvolupi el procés de licitació, la Brigada Municipal s'encarregarà de fer «les actuacions necessàries» per adequar els accessos als habitatges i als locals i per garantir el pas de vianants i cotxes.

Els veïns van ser informats de la situació dijous en una reunió amb lel regidor de Serveis Urbans Quim Felip i el gerent de l'Àrea de Serveis Urbans, Jordi Cabot.

Les obres tenien un termini d'execució de quatre mesos i s'havien d'enllestir aquest abril. Es tracta d'una de les fases per dignificar l'entrada a Figueres des de l'N-260 i crear un nou itinerari per a vinanats fins el centre de la ciutat.

Des de l'oposició, Compromís d'Esquerres per Figueres ja ha reaccionat. El seu regidor, Òscar Vergés, reclama explicacions i solucions «de forma immediata». Vergés ha asenyalat que «ponderar l'adjudicació en funció de la millor oferta econòmica és un fracàs en moltes de les obres públiques» i ha demanat que s'estudiïn accions legals contra l'empresa.