El càmping Bassegoda Park va inaugurar el cap de setmana la Sala de les Constel·lacions, una sala «al servei del territori» on està previst celebrar-hi conferències i activitats divulgatives al voltant de l'astronomia.

El president de l'Observatori Astronòmic, Pere Guerra, va destacar que «la renovació del càmping Bassegoda Park i la posada en marxa de l'Observatori Astronòmic Albanyà per part dels propietaris del Bassegoda Park és un factor clau per a la llançada activitat econòmica d'aquesta zona». L'espai pretén servir per organitzar diferents activitats relacionades amb el món de l'astronomia que serveixin per apropar-la a tothom. La sala compta amb una impatge panoràmica de la Via Làctia que assenyala les constel·lacions més importants.

Una cinquantena de persones van assistir a l'acte, així com a la primera conferència realitzada en aquest espai. Així doncs, la Sala de les Constel·lacions «és una mostra més de la voluntat de la direcció del Bassegoda Park i de l'Observatori Astronòmic Albanyà per impulsar el turisme de les estrelles gran i la divulgació dels coneixements astronòmics», han destacat els responsables. Albanyà compta amb un observatori astronòmic amb el telescopi més gran de Girona. A més, és el primer parc internacional amb el cel sense contaminació lumínica de l'Estat