La CUP de Figueres critica que l´Ajuntament de Figueres «promocionés» l´activitat del cinema Las Vegas sabent que no tenia el permís definitiu d'activitat. Segons la CUP, l'Ajuntament de Figueres tenia coneixement d'aquesta infracció, ja que van publicitar a través de les seves xarxes socials les activitats sense haver atorgat als promotors el permís corresponent.

«És intolerable que l'Ajuntament faci els ulls grossos i permeti l'obertura d'un local sense permisos», assegura Toni Garcia, portaveu de la CUP de Figueres.

En aquest sentit, la setmana passada la formació independentista va entrar una instància per sol·licitar un informe tècnic sobre els permisos d'obertura i el compliment de la legislació vigent en matèria d'accessibilitat del local, de la qual encara no ha obtingut resposta.

La formació també denuncia que l´Ajuntament destinés 1.600 euros per pagar el càtering de la inauguració del cinema Las Vegas, a través d'un decret d'alcaldia. «Ens oposem fermament a aquesta decisió, ja que d'aquesta manera els figuerencs i les figuerenques estem, de nou, finançant un projecte privat», assegura Garcia.

La CUP recorda que l'Ajuntament ja havia destinat 350.000 euros per fer front a les obres de condicionament del local, «una inversió pública en benefici d'un promotor privat que es va realitzar sense una planificació de viabilitat econòmica que avalés la sostenibilitat del projecte», afegeix el portaveu de la formació anticapitalista.

A més, la CUP recorda que aquestes inversions s'han realitzat sense l'aprovació prèvia d'un pla d'usos municipals, que a dia d'avui no s'ha elaborat. Aquesta circumstància implica que l'Ajuntament ha destinat recursos públics al projecte del Cinema Las Vegas sense cap conveni que garanteixi que els promotors del projecte cediran el local com a equipament municipal.

El model cultural, a debat

Per a la CUP, la inversió municipal del projecte del Cinema Las Vegas s'emmarca en la incapacitat del Govern de Figueres per obrir un debat sobre un model cultural de ciutat que identifiqui i defineixi les potencialitats i les mancances de l'àmbit de la Cultura a Figueres.

El cinema va tancar dilluns per «problemes amb el subministrament elèctric» després de la inauguració el 6 d´abril i la reobertura el divendres passat, quan s´hi va personar la Guàrdia Urbana i en comprovar que no tenien els papers, en va aixecar acta.