La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal de sis persones presumptament especialitzada en el robatori amb força en domicilis de la província d'Alacant i Murcia. La investigació ha finalitzat després de diversos mesos amb l'arrest del capitost quan intentava escapar a Bulgària amb part del botí, segons ha informat la Prefectura Superior en un comunicat.

Els agents van seguir la pista del capdavanter fins a La Jonquera, on van establir un dispositiu entorn del subjecte que va culminar amb el seu arrest abans que creués la frontera. En el moment de la detenció, portava damunt 12.500 euros i 600 dòlars en metàl·lic, un total de 16 rellotges i una gran quantitat de joies procedents de diferents assalts.

Una vegada detingut el principal integrant de l'organització, la Policia va practicar quatre registres simultanis en la localitat alacantina d'Oriola, on la banda tenia establert el seu centre d'operacions. Allí van intervenir altres 40 rellotges, joies, dispositius electrònics i eines utilitzades per perpetrar els seus robatoris. Els efectius també es van confiscar dels dos cotxes que utilitzaven en els assalts.

Fins al moment, la Policia Nacional ha esclarit un total d'11 fets delictius comeses en la localitats alacantines d'Oriola, Sant Miquel de les Salines, Elda, Petrer i Novelda, així com en la murciana de San Pedro del Pinatar.

Després de diversos mesos d'investigació, el dispositiu ha finalitzat amb la detenció dels sis integrants de la banda, tots de nacionalitat búlgara, que han passat a disposició judicial per la seva presumpta participació en 11 delictes de robatori amb força. Tres dels ells ja han ingressat a la presó.