L'Institut Narcís Monturiol de Figueres va acollir ahir al matí la signatura del conveni per a la realització del cicle formatiu de grau mitjà d'electromecànica de vehicles automòbils orientat a motots. La formació començarà el curs vinent.

Es tracta d'una nova orientació del cicle formatiu de grau mitjà d'Electromecànica de vehicles automòbils que s'adapta a la demanda del teixit d'empreses del territori dedicades a la fabricació i reparació de motocicletes, i dels alumnes.

Les empreses signants del conveni oferiran espai i tutorització per a les hores de pràctiques, a més de formació en el mateix institut Narcís Monturiol. Els representants de Rieju, Volta Motorbikes, Tecnimoto, Olympia i Bluebikes han destacat que mai s'havia ofert una formació específica en aquest àmbit i que aquest nou enfocament del cicle beneficiarà els empresaris de la ciutat i la comarca.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat que «Figueres és una ciutat amb un sector d'indústria tradicional consolidada en automoció i motos que segueix atraient i sumant noves incorporacions en aquest sector» i ha explicat que l'objectiu del govern és que els joves disposin d'una oferta formativa atractiva per a què trobin un futur laboral a la comarca.

El cicle formatiu començarà a impartir-se el curs 2018-2019 amb classes al Narcís Monturiol i a les empreses de motocicletes.