El túnel del Pertús es va convertir ahir en l'escenari d'un simulacre imprevist. L'exercici havia de posar a provar la capacitat de reacció de totes les parts implicades en matèria de protecció civil i, alhora, evaluar l'activació del Pla de Socors Binacional entre Espanya i França.

Les operacions les ha dirigit el subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante. A més també hi ha participat operatius de Protecció Civil, de la Delegació del Govern a Catalunya i de la Direcció General de Protecció Civil de Madrid i de la Generalitat, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Unitat Militar d'Emergències (UME), Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, SEM, RENFE i ADIF.

En el simulacre també hi ha participat el prefecte dels Pirineus Orientals, Philippe Vignes, i els cossos de protecció civil de Perpinyà, bombers, gendarmes i responsables de la SNCF.

Des que es va posar en funcionament la línia d'alta velocitat entre Perpinyà i Figueres s'han realitzat diversos simulacres al túnel del Pertús, tant en la part espanyola com francesa, contemplant ambdós escenaris. Hi circulen trens tant de passatgers com de mercaderies.