08 de maig de 2018
08.05.2018

Treballadors de l'Ajuntament de Figueres, amb «malestar» per les condicions laborals

Protestaran al ple d'aquest dijous · El comitè i la junta de personal asseguren que no s'ha aplicat la valoració de llocs de treball aprovada l'any 2012, ni la flexibilitat horària acordada · Denuncien discriminació de gènere en el servei de neteja

11.05.2018 | 10:08

Els representants dels treballadors asseguren que l'equip de govern no té entre les seves «prioritats» la correcta gestió del personal. A tall d'exemple, afirmen que no han posat en marxa la valoració de llocs de treball aprovada l'any 2012 ni tampoc la flexibilitat horària, que es va acordar el passat mes de febrer.

Han fet arribar un comunicat en el qual denuncien que l'Ajuntament de Figueres ha tornat a incomplir el calendari de negociacions perquè el regidor de Recursos Humans s'havia compromès a celebrar la mesa durant el passat mes d'abril i encara no l'ha convocat. Aquest, asseguren, és només un «exemple» de «la manca d'interès, hàbit i menyspreu cap al treballador».

Una situació que, afirmen, respon al «tarannà d'aquest govern». «La correcta gestió del personal no està entre les seves prioritats», insisteixen.

En aquest sentit, asseguren que l'any 2012 es va aprovar la valoració de llocs de treball però que el govern municipal no l'ha posat en pràctica perquè diu que és «il·legal».

Això permetria, afirmen, una millor organització laboral que, a hores d'ara, «no hi ha». Els treballadors també denuncien que tampoc s'ha aplicat la flexibilitat horària aprovada el passat mes de febrer.

Pla d'Igualtat


«L'altre exemple evident és el recent Pla d'Igualtat aprovat al ple del 5 d'abril, un pla que neix ineficaç i que clarament no es podrà aplicar perquè fins a trenta vegades es fa esment que la mesura per aplicar-lo és la valoració de llocs de treball que el regidor de Recursos Humans ha expressat reiteradament que és d'il·legal aplicació», alerten.

D'altra banda, afirmen que els mateixos treballadors d'aquest departament treballen en un espai que «no compleix cap normativa de salubritat».

En aquest sentit, diuen que «és molt lamentable observar que ha de coincidir la malaltia molt greu de dos treballadors en un mateix espai perquè es faci neteja dels filtres de ventilació i s'apliquin les mesures per a l'habitabilitat dels espais».

«Aquest govern és especialista a posar pedaços, via productivitats i altres malabarismes», asseguren. Per tot plegat, han anunciat un seguit d'actuacions de protesta que s'iniciaran al ple d'aquest dijous.

Els representants dels treballadors han explicat que han fet la petició de poder intervenir durant la sessió per explicar la seva situació però que, de moment, no han obtingut resposta.

Per la seva banda, i en resposta al comunicat, l'alcaldessa Marta Felip ha dit que «intentarà atendre'ls» per esclarir «en què consisteix aquest retard» en l'aplicació de la flexibilitat horària.

Dijous se celebra el ple ordinari del mes de maig a l'Ajuntament de Figueres i es preveu que els representants dels treballadors hi intervinguin per exposar el seu «malestar».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook