La comissió d'Urbanisme de Girona ha tombat el projecte del comissió d'Urbanismemacrocàmping de Garriguella perquè el veu «desproporcionat» i mal situat. El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, assegura que s'ha emès un informe «del tot desfavorable» perquè el projecte gairebé «suposava fer una nova ciutat». El macrocàmping preveia tenir fins a uns 260 bungalous i mobile homes i més de 8.800 metres quadrats d'edificacions (entre recepció, restaurants, dutxes i altres serveis).

El macrocàmping, impulsat per l'empresa Finques Agropecuàries de Peralada S.L., pivotava a l'entorn del Mas Tòfol. En total, abastava 17,48 hectàrees i disposaria de 665 parcel·les d'acampada, distribuïdes entre tendes, bungalous i mobile homes. Tindria una capacitat màxima per a 1.995 turistes i la inversió estimada voltava els 10 milions d'euros.

El pla especial que n'havia de permetre la instal·lació va passar ahir per Urbanisme. I la comissió en va fer una esmena a la totalitat. De fet, segons va precisar Serra, l'informe que s'ha emès és «desfavorable del tot».

El director general ha manifestat que, tenint en compte les dimensions del poble, «en realitat, allò que es fa és una nova ciutat». A més, «s'implanta en un lloc en què, ni tan sols reduint-ne la superfície, ens sembla que és l'adient; caldria buscar un altre emplaçament», ha explicat el director general.

Des de la plataforma Salvem Garriguella han celebrat la decisió d'Urbanisme i el seu portaveu, Paulí Geli, ha assegurat que tot plegat va en la línia del que ells defensaven. La plataforma s'havia oposat des del principi al projecte. Per impedir-lo, van presentar-hi al·legacions i a finals de l'any passat va entrar a l'Ajuntament més de 2.100 signatures per demanar que s'aturés.

La Generalitat vol impulsar un nou pla director, centrat exclusivament en els càmpings, que abastarà tot Catalunya.