Troben un nou camió que transportava immigrants, a la Jonquera. A l'interior del tràiler hi viatjaven sis persones -cinc homes i una dona- originaris de Somàlia, Guinea Bissau i l'Afganistan, que tenen entre 19 i 31 anys. Amb aquests ja són almenys 78 els immigrants localitzats en els darrers mesos en nou camions a diferents punts de les comarques gironines.

La descoberta es va produir el dissabte a dos quarts de vuit del vespre. El transportista es va aturar a la Jonquera a repostar combustible en una benzinera Galp, a l'N-II. En estacionar el tràiler va sentir crits d'auxili que procedien del remolc.

Alerta al 112

El transportista va optar per donar l'alerta al 112 i esperar que arribessin els Mossos d'Esquadra.En obrir el camió es van trobar els sis immigrants: una dona i un home de Somàlia, un home de Guinea Bissau i tres més de l'Afganistan. El conductor, de nacionalitat portuguesa, viatjava en un tràiler amb plaques de Portugal.

L'home va explicar a la policia que feia una ruta des de Ventimiglia -on entren els imigrants-, Niça i amb destí el Prat de Llobregat. El tràiler és propietat d'una empresa de transports d'aquesta localitat.

La Policia Nacional, com és habitual en aquests casos, es va fer càrrec de la readmissió per retornar-los cap a França.

Fa poc més d'una setmana, el dissabte 5 de maig, es va produir la darrera descoberta a les comarques gironines, a Salt, d'immigrants que viatgen amagats en camions. Com en aquesta ocasió es tractava de sis persones.

Amb els sis immigrants trobats dissabte ja són almenys 78 els que s'han descobert en els darrers mesos, a Girona. S'han trobat quatre camions a la Jonquera, i la resta a Celrà, Sils, Maçanet de la Selva, Figueres i Salt.

En tots els casos, els estrangers han arribat procedents d'Itàlia i, en concret, se sospita que al pas fronterer de Ventimiglia hi hauria algun tipus de màfia que proporciona l'entrada a aquests camions. Els immigrants viatgen d'una forma fins fa poc inèdita. Ho fan en males condicions.

Destí final, França

Segons ha apuntat a Diari de Girona la Policia Nacional en més d'una ocasió, fins ara tot apunta que no volen venir cap a Espanya sinó que el seu destí final seria França. De fet, França i Itàlia han obert una investigació arran de l'entrada dels estrangers procedents de Ventimiglia. El CNP ha retornat a França en un any 600 irregulars i el país gal, fins a 2.206