Els integrants del clan Capirote, ubicat a l'Empordà i preparat per convertir-se en una «multinacional» de la marihuana, es continuen enfrontant a penes de fins a 19 anys i mig de presó. El macrojudici contra 28 acusats -inicialment 30 però un va morir i un altre processat està evadit de la justícia- enfila la recta final. Aquest dilluns les parts van formular les conclusions definitives.

El fiscal sosté que al llarg del judici, que va començar el 9 d'abril, ha quedat demostrat que els integrants de la banda van cometre delictes com tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, defraudació de fluid elèctric o blanqueig de capitals.

També subratlla que el clan funcionava com una organització, amb una estructura perfectament jerarquitzada amb els líders del clan, càrrecs intermedis i baixos. Segons el fiscal, el clan es dedicava a cultivar i traficar amb marihuana, que venien en gran part a compradors francesos.

La trama, a més, es va dedicar a donar aparença de legalitat als diners aconseguits amb la droga adquirint immobles a nom d'algun familiar o fent ingressos de petites quantitats a comptes bancaris.