L'Audiència de Girona va jutjar ahir al matí un home acusat d'agredir sexualment la cuidadora de la mare de la seva esposa a Vilafant. Durant el judici, l'acusat es va acollir al seu dret a no declarar mentre que la víctima va relatar que l'home li havia estat realitzant tocaments no consentits introduint-li els dits a la vagina i tocant-li els pits. La cuidadora convivia amb la família a la mateixa casa i l'acusat hauria aprofitat que la seva dona havia marxat de viatge a València per poder-se acostar a la treballadora.

Els fets que es jutgen van tenir lloc l'agost del 2017. La víctima va explicar durant la vista que els dies previs al viatge de l'esposa, l'home ja havia començat a mostrar-se més afectuós amb ella i que li havia recarregat el mòbil perquè pogués trucar als seus fills d'Hondures. Durant els dies que l'esposa estava fora, l´home va entrar en més d'una ocasió a la seva habitació sense permís per poder-la tocar. La cuidadora assegura que el primer cop que va passar es va resistir i li va demanar que parés dient que «podia ser la seva filla».

En el segon dels episodis relatats, la dona va explicar que l'acusat va entrar a la seva habitació mentre ella dormia i li va abaixar els pantalons. Malgrat que ella va intentar apartar-lo, l'home va aconseguir introduir-li els dits a dins de la vagina mentre amb l'altra mà li tocava els pits. Després d'aquest succés la cuidadora va marxar de la casa. «Li volia explicar tot abans a l'esposa però pensava que no em creuria», va relatar. Com a conseqüència de la dar­rera agressió la dona va patir un eritema amb dolor a la palpació, fet que va confirmar la doctora que la va atendre al Trueta assegurant que podria ser una ferida compatible amb l'agressió sexual.

La fiscalia demana 11 anys de presó, 15 més de llibertat vigilada i la prohibició d'acostar-se a la víctima per un delicte d'agressió sexual sense penetració i un altre també d'agressió sexual mitjançant la introducció de membres corporals. La defensa en demana l'absolució al·legant que «la dona no explica de manera clara el que va passar» en la seva declaració i recordant que l'acusat ja ha consignat la suma de 6.000 euros de la possible indemnització en cas de ser finalment condemnat.