El cinema Las Vegas de Figueres obrirà en una setmana amb l'estrena mundial del film Han Solo: una historia de Star Wars. La pel·lícula s'emetrà dijous 24 de maig a la sala 1, amb capacitat per a 500 persones. A partir de divendres, el cinema reobre amb projecccions a totes les sales.

L'equipament, que ha acabat les obres pendents, ja té la instal·lació elèctrica definitiva i la llicència municipal. La reobertura es farà amb la projecció del darrer spin-off de la saga Star Wars a la sala principal. El divendres funcionaran les tres sales restants del pis superior.

Las Vegas reobre, així, amb projeccions a totes les sales. Ho fa amb pel·lícules en català i castellà, doblades i en versió original subtitulades. També hi haurà sessions infantils al matí i a la tarda i l´emissió del documental Killian Jornet: Path to the Everest, del director Jaume Martí.

El cinema Las Vegas es va inaugurar el 6 d'abril amb la projecció de la pel·lícula Miss Dalí Miss Dalídel cineasta Ventura Pons, que també és el promotor de les sales. Ho va fer amb un permís especial només per aquell cap de setmana, però el cinema no tenia electricitat definitiva. Funcionava amb un generador i tres de les quatre sales estaven inacabades.

Tancat des de fa un mes

Van tancar per tornar a obrir el 20 d'abril malgrat que no tenien el permís d'obertura definitiu, document que depenia de l'obertura d'una rasa al carrer per completar la instal·lació elèctrica.

La Guàrdia Urbana s'hi va presentar i va aixecar-ne acta. Els seus responsables van decidir tancar Las Vegas temporalment després d´aquell cap de setmana i mentre s´executaven els treballs pendents. Des d´aleshores ha estat tancat i ahir es va anunciar l´obertura per a dijous vinent.

El mític Las Vegas, ubicat al cèntric carrer Sant Pau de Figueres, reneix divuit anys després des que els seus antics propietaris el van tancar el 2000. El cinema ha tornat a la vida amb una inversió d´1,7 milions d´euros, 350.000 dels quals són d´inversió municipal.

Des de la seva primera inauguració, el 1964, Las Vegas es va convertir en la sala de cinema més gran de la demarcació, amb més de mil localitats.

Ara, amb quatre sales -una principal a la planta baixa i tres de dimensions més reduïdes al primer pis- el cinema torna al centre de la ciutat amb un aforament per a 800 persones.