Una embarcació del port de Llançà va pescar accidentalment dimecres un tauró pelegrí d¡entre sis i set metres. L¡animal creuen que pesava més d¡una tona i que va quedar enganxat a la xarxa perquè estava mig atordit o mort. El van pescar mentre feinejaven al golf de Lleó dimecres a la tarda.

El van portar fins al port, el van retirar de la xarxa i el van tornar a llançar al mar.

Els pescadors de la barca d¡arrossegament Palandriu es van trobar el tauró en pujar l¡art de pesca a alta mar després de feinejar.

Des de la Confraria de Pescadors han explicat que «temps enrere era habitual agafar entre les xarxes un pelegrí, però ara fa temps que no se n´agafava cap» i es fa més estrany. L´embarcació va optar per arribar fins al port per a poder retirar-lo de la xarxa.

Segons els pescadors, «si entra viu possiblement trenca la xarxa, però creiem que per alguna raó devia estar mig atordit o mort». No saben exactament en quin punt del recorregut de la barca va quedar atrapat.

Una vegada al port, amb l¡ajuda d¡una grua es va poder retirar. L¡animal no es va pesar però, per les dimensions -entre sis o set metres-, creuen que pesava entre una i dues tones.

Des de la Confraria de Pescadors han posat de manifest que van optar per tornar-lo al mar. Ahir admetien que desconeixen si havien de seguir algun altre protocol però constaten que tampoc disposen d¡instal·lacions o neveres prou grans per guardar-lo al port.