Castelló d'Empúries donarà continuïtat a dos esdeveniments gastronòmics que va iniciar l'any passat amb motiu de la celebració del 50è aniversari d'Empuriabrava: l'EmpuriaTasT i l'EmpuriaTApes.

El primer se celebrarà de l'1 al 3 de juny i consistirà en una mostra de la multiculturalitat del municipi a través de la cuina. En un envelat a la plaça de les Palmeres on, a banda de provar la cuina, hi haurà tallers i música.

Per altra banda, del 8 al 17 de juny, 44 restaurants i bars del municipi participaran a l'EmpuriaTApes, una ruta gastronòmica de tapes. Com a novetat també es podran degustar productes locals, com la vedella dels aiguamolls.

Ambdós esdeveniments varen tenir el seu inici l´any 2017 en motiu de la celebració del 50è aniversari d´Empuriabrava, i arrel del seu èxit programem nova edició enguany.

Aquest any hi haurà la 2a edició de l´EmpuriaTasT, un tast de les cuines del món en una població que destaca per la seva multiculturalitat, sobre tot a Empuriabrava. La fira mostrarà la diversitat de les cuines que es troben en el municipi.

També es podran degustar gin tònics i mojitos especialitat del Bar Timoner, local mític dedicat la cocteleria clàssica amb més de 40 anys d´experiència al Port d´Empuriabrava.

Vedella dels aiguamolls i gallines camperes

Com a novetat també enguany es podran degustar productes locals. La Vedella dels aiguamolls de l´Empordà, un projecte que va començar fa 8 anys on les vaques pasturen dins les closes de la reserva natural dels Aiguamolls de l´Empordà i la producció és totalment ecològica. La raça és Angus i la producció, elaboració i venda és directament pròpia.

També comptem amb les 1.400 gallines camperes de la granja de la Cristina, Crismiou de Castelló d´Empúries, on produeixen un ou de qualitat de producció integrada i confeccionen el seu propi pinso convertint-la en una granja autosuficient i sostenible.

L´àrea de tast es complementarà amb un mercat de productes gastronòmics tant de km0 com internacionals.

Una ruta de tapes

D'altra banda, es portarà a temre l´EmpuriaTApes, la ruta gastronòmica de tapes confeccionades i pensades per l´ocasió.

Per a l´alcalde de Castelló d´Empúries, Salvi Güell "L´EmpuriaTast i l´EmpuriaTApes són un clar exemple de la repercussió que van tenir algunes de les activitats organitzades pel 50è aniversari d´Empuriabrava".

Güell remarca que és una oportunitat per conèixer l´amplia i variada oferta gastronòmica del territori i gaudir dels diferents tipus de cuina internacional que s´elabora al municipi. N'hi haurà uruguaiana, italiana, alemanya, cuina de fusió i cuina local i de territori

La regidora de Promoció turística i econòmica, Helena Solana ha destacat que "els mateixos restauradors participants en la primera edició d´ambdues activitats van manifestar el seu interès en participar en una propera edició".

24.500 tiquest i 3500 tapes

A l´EmpuriaTapes hi participen 44 establiments. Esperem superar la xifra de l´any passat que es van vendre 24.500 tiquets i es van servir 3.500 tapes a les respectives activitats.