Figueres es prepara per construir el nou pavelló de la ciutat. Amb un cost de 5,8 milions d'euros, l'Ajuntament l'instal·larà en un terreny de propietat municipal del sector de l'Olivar Gran (darrere de Marbres Casellas). Més enllà de resoldre les mancances en equipaments esportius de Figueres, el projecte vol impulsar la urbanització del barri de l'Olivar Gran i la seva connexió amb la ciutat.

L´Ajuntament va presentar ahir les maquetes definitives del futur pavelló i el projecte executiu que haurà de passar per ple properament. Es preveu que a l'agost ja es pugui aprovar definitivament i que al setembre les obres es licitin. Així, amb un termini d´execució de 16 mesos -els treballs començarien a finals del 2018 o a principis del 2019- , el pavelló seria una realitat el 2020.

El futur pavelló esportiu municipal l'Olivar Gran comptarà amb una sala esportiva triple amb grades per a 300 espectadors -ampliable a 300 més- amb la possibilitat que es pugui utilitzar per a usos culturals amb una afluència màxima de fins a 4.000 persones. Les tres pistes tindran una mida de 32x55 metres cadascuna amb cortina separadora, en un escenari d´ús simultani.

El tercer pavelló estarà destinat als entrenaments dels diversos clubs de la ciutat i ha de resoldre la problemàtica d'espai de les entitats esportives. Serà la segona zona esportiva de Figueres. Es tracta d´un equipament «llargament reivindicat pels clubs de la ciutat», tal com ha assenyalat el regidor d´esports, Jordi Masquef. I és que les actuals pistes estan sobresaturades.

Connexió amb la ciutat

«L'emplaçament és ideal perquè permetrà molta mobilitat i la connexió del barri amb la ciutat», va destacar l'alcaldessa, Marta Felip. Aquesta connexió, però, no depèn de l´Ajuntament, sinó que està subjecta als propietaris dels ter­renys que s´haurien d´urbanitzar.

En els terrenys del voltant del pavelló s´hi ha de desenvolupar un Pla Parcial Urbanístic, segons ha explicat el director de Serveis Urbans, Jordi Cabot. La creació dels vials «és una qüestió que han de fer els particulars quan decideixin executar aquest pla», concreta, però l´Ajuntament intentarà que amb una cessió anticipada puguin habilitar una bossa d´aparcaments complementària.

Per Felip, el pavelló és una infraestructura destacada per desenvolupar la zona, però destaca que és un «equipament de ciutat, no de barri». També es preveu revisar les línies de bus per arribar fins al pavelló.

S'hi habilitarà una zona d'aparcament per a 70 vehicles (que es complementarà amb un segon pàrquing), s'arranjaran vials, s'hi construiran pistes d´atletisme i la segona piscina, que s'instal·larà en uns terrenys adjacents als del pavelló un cop finalitzat l´equipament. S´executarà el projecte «En els meandres» de l'arquitecte Joan Forgas Coll, i l'enginyer industrial Eduard Bou Nadal.

Pel que fa a les instal·lacions, s'ha previst un disseny eficient. S'ha dimensionat un espai per a la generació d'energia provinent de la biomassa, que en un futur serà compartit amb quatre equipaments propers a la zona: l´Escola d'Hostaleria, l´institut Olivar Gran, el Centre de Recursos, el futur equipament de piscines cobertes i el mateix pavelló.