L'Ajuntament de Roses va aprovar al ple celebrat dilluns una moció per tal de mostrar el rebuig a la decisió de l'Estat d'atorgar dotze llicències per a la pesca de corall malgrat la moratòria de la Generalitat. Adverteixen que és una espècie en extinció. La moció es va aprovar amb els vots d'ERC, PDeCAT, GdP, un dels dos regidors del PSC i UMdR. Cs i un regidor del PSC es van abstenir i el PP va votar-hi en contra.

La moció que va presentar ERC manifestava la «total oposició» davant la decisió del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient amb l'adjudicació de dotze llicències per a l'extracció de corall vermell en aigües exteriors de Catalunya. Això es dona malgrat la Generalitat va marcar una moratòria de deu anys.

La moció insta l'Estat a «revocar l'adjuciació de les llicències d'autoritzacions d'extracció i venda de corall vermell» i a demanar a la Generalitat que aprofiti la moratòria per a portar a terme campanyes de sensibilització.

«El corall vermell és una espècie en extinció on el 90% de les poblacions de corall presenten un estat de conservació crític», constaten i afegeixen que «la seva recuperació només seria possible en absència d'activitats extractives».

Segons la pròpia legislació de l'Estat si hi ha veda, aquesta s'ha d'estendre de manera perpendicular, des de les aigües interiors o exteriors, contígües o adjacents.

La decisió de l'Estat ha generat malestar a diferents municipis de la Costa Brava.