El Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà ha documentat com des de dijous es poden veure a la bassa artificial del Centre d´Informació del Cortalet una "explosió" de dàfnies o puces d'aigua.

Han pogut gravar imatges que "mostren com són aquests animals tan curiosos", informen des de les pàgines a les xarxes del Parc Natural.

"Les puces d´aigua són micro crustacis que formen part del plàncton, fonamentalment, de basses o estanys d´aigües dolces", expliquen.

Són l'aliment de molts predadors com peixos, capgrossos, larves de grans insectes i altres animals aquàtics i formen una important base a la cadena alimentària del seu ecosistema

S'anomenen puça d'aigua per la seva forma de nedar en petits salts ajudades per unes antenes.

Segons el parc, "la seva mida varia entre 0,2 i 5,0 mm i s´alimenten essencialment de fitoplàncton, però poden també ingerir microorganismes com bacteris, així com matèria orgànica molt petita o dissolta a l´aigua".

Les dàfnies presenten dues formes de reproducció: mitjançant partenogènesi (desenvolupament d´un nou individu a partir d´un òvul sense fecundar) donant majoritàriament femelles i, un cop passat l'estiu, per reproducció sexual.