Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de la Jonquera van detenir ahir a la matinada un conductor que portava 221 quilograms d'haixix al cotxe amagats en vuit bosses d'esport.

Els fets van passar a les quatre de la matinada pels voltants del Club Paradise de la Jonquera, quan els agents van ser informats que al pàrquing d'un club de la població, un vigilant de seguretat tenia retingut un home que possiblement duia substàncies estupefaents.

Enxampats pel vigilant

El vigilant del prostíbul va informar la patrulla que, mentre es trobava fent tasques de seguretat a l'exterior del local, havia vist com els ocupants de dos vehicles estacionats intercanviaven maletes amb molta rapidesa. Aquesta acció li va semblar sospitosa, per la qual cosa va decidir intervenir i va poder aturar-ne un d'ells.

Seguidament, els Mossos d'Esquadra van comprovar que dins el vehicle hi havia vuit bosses d'esport que contenien paquets d'haixix i van detenir el conductor per la seva presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues.

Un cop en dependències policials, es va constatar que en total hi havia uns 221 quilograms d'haixix. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents, la droga comissada estaria valorada en un total de 366.942 euros.

El detingut, un home de 30 anys, de nacionalitat francesa i sense domicili conegut, es troba en dependències policials a l'espera de passar avui a disposició davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.