L'Ajuntament de Castelló d'Empúries haurà aconseguit aquest estiu completar l'adjudicació dels locals de la platja d'Empuriabrava després de cinc anys de tràmits i tres concurs públics per disposar de locals d'oci i de restauració a la primera línia de mar que dinamitzin la marina. Dos dels establiments no podran obrir a principi de la temporada perquè encara estan en obres.

El front marítim afronta un estiu amb la transformació gairebé completada i l'activitat d'oci i esportiva a punt per rebre els milers de turistes de cada any.

Les previsions són que, malgrat amb la temporada començada, els dos últims locals a adjudicar-se completin l'oferta prevista després d'intents des del 2012.

L'edifici principal, el Girasol, on hi havia hagut la discoteca Passarel·la, es va salvar de l'enderroc però ha estat quatre anys gairebé buit. S'han hagut de fer tres concursos per omplir els locals i, a més, reduir les dimensions d'alguns.

La concessió del passeig d'Empuriabrava, en mans privades durant tres dècades, va passar a l'Ajuntament el 2012. Va ser el primer any en què es va fer un concurs públic per a locals provisionals però va quedar desert.

L'any següent se'n va fer un segon amb els set locals definitius previstos i només se'n va adjudicar un a l'edifici Girasol, i tres a altres punts. D'aquests, a un se li va revocar la concessió.

A banda dels locals amb activitat de restauració hi haurà diferents equipaments esportius i lúdics al llarg de la platja.