Fins a quinze projectes i iniciatives de cooperació internacional es beneficiaran de les subvecions que concedeix el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de Figueres. Les actuacions se centren en països en vies de desenvolupament així com accions de sensibilització a la capital i a la resta de la comarca.

Pel que fa als projectes de cooperació, el pressupost és de 112.000 euros i gairebé el 89% de les subvencions va dirigida a països de l'Àfrica Subsahariana, especialment a Senegal i Níger mentre que un 11% del pressupost va dirigit a països de l'Amèrica Central i, en concret, a Guatemala. Respecte els projectes de sensibilització, se'n beneficien tres projectes amb un total de 16.000 euros. Les iniciatives sensibilitzadores tenen l'objectiu d'explicar i apropar la realitat dels països en vies de desenvolupament on aquestes entitats treballen.

Destaca la jornada de sensibilització amb els refugiats organitzada per Hesed, amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat, que tindrà lloc aquest dissabte 16 de juny, a la Rambla de Figueres. Es tracta d'una jornada festiva per recordar i reivindicar la situació dels refugiats a la Mediterrània per tal que no quedi en l'oblit.

Pressupost estable

El primer tinent d'alcalde i regidor de Cooperació Internacional, Francesc Cruanyes, ha destacat que des de Cooperació de l'Ajuntament de Figueres es manté estable el pressupost destinat a la solidaritat internacional i que s'extrema la cura en comprovar la destinació dels diners dels figuerencs i les figuerenques. En aquest sentit, a banda de mantenir un contacte permanent amb les entitats i la seva contrapart, enguany un equip tècnic de Cooperació s'ha traslladat a Senegal per conèixer in situ les realitzacions que compten amb la col·laboració de Figueres.

Cada any poden optar a les subvencions de la convocatòria de projectes de Cooperació i Sensibilització les entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre d'Entitats de l'Ajuntament, que formin part del Consell Muncipal de Cooperació i que hagin presentat i justificat un projecte.