15 de juny de 2018
15.06.2018

Un incident en una línia elèctrica origina l'incendi forestal de Llançà

És el primer foc d'aquest any a la comarca, les flames es van estendre per la tramuntana i van cremar 7,5 hectàrees de bosc - Es va declarar de nit a prop de l'N-260 i es van activar fins a 20 dotacions de bombers

15.06.2018 | 08:59
Un incident en una línia elèctrica origina l'incendi forestal de Llançà

Un incendi de matinada va cremar ahir sis hectàrees forestals. Les flames es van estendre inicialment per la tramuntana. És el primer foc d'aquest any a la comarca i el segon a Girona després que s'encengués massa forestal a Llagostera a finals de maig.

La investigació dels Agents Rurals apunta que l'inici de les flames es deuria a un incident en una línia elèctrica. Segons els Bombers, les flames van començar a tocar de l'N-260, a l'altura del quilòmetre 18, al terme de Llançà.

Els efectius d'emergències es van activar pels volts d'un quart de tres de la matinada amb 20 dotacions terrestres i els GRAF que van realitzar cremes d'eixamplament per tal de frenar l'avenç de l'incendi. Inicialment es van activar efectius terrestres perquè els aparells aeris no podien volar però posteriorment s'hi van incorporar els mitjans aeris.

Poc després de les sis del matí els efectius ja havien pogut tancar amb línies d'aigua tot el perímetre i estabilitzar l'incendi. Continuaven remullant i revisant la zona afectada per tal de poder donar-lo per controlat. Poc després, pels volts de les 8 del matí es va enlairar un helicòpter que va ajudar per aire a extingir-lo.

Sense ferits

Les flames van començar a una àrea propera a l'N-260 però no s'hi van acostar i no va caldre tallar el trànsit viari. Tampoc hi va haver ferits ni van caldre desallotjaments perquè no hi havia residències properes.

La pluja havia evitat que la vegetació estigués seca però el vent de tramuntana sempre es converteix en un element perillós en un incendi, sobretot de matinada.

La zona nord de l'Alt Empordà és un dels llocs de la comarca on els incendis són habituals a l'estiu. Aquesta és el primer d'aquest any. Les poblacions impulsen des de fa anys la protecció del territori amb la presència de tallafocs, entre d'altres mesures.

A la frontera amb la Jonquera s'impulsa aquest any una iniciativa per coordinar els equips d'ambdues bandes de la frontera per millorar l'efectivitat en cas de focs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema