El cronista de Cadaqués, pescador, operador de cinema i botiguer, Firmo Ferrer Casadevall, va morir dimecres a l'edat de 96 anys. Home polifacètic i estimat a la població va ser autor de diverses publicacions sobre el municipi i regidor a l'Ajuntament.

Va néixer a Cadaqués l'any 1921, el de l'aiguat que es va endur el pont. Alumne del mestre Lluís Tasis -assassinat per uns milicians- es va exiliar amb la seva família a França durant la Guerra Civil el 1939, quan tenia disset anys. En un article a la Revista de Girona es remarca que «el fet que el seu pare, mestre d'aixa d'ofici, fos el president del sindicat CNT a Cadaqués i que el seu oncle Manel Ferrer en fos l'alcalde van fer imprescindible la seva fugida».

Va ser una persona polifacètica que va exercir diferents professions al llarg de la seva vida. Va formar part de la vida política com a regidor a l'Ajuntament de Cadaqués del 1987 al 1991.

Testimoni excepcional de moments històrics de la població va destacar per convertir-se en el cronista da través de la seva constant recerca històrica. És autor de diversos llibres que mostren la història, els costums i el parlar de Cadaqués. «Mots i dites que es deien a Cadaqués» amb més de 500 mots és una de les seves obres. Altres obres són El General de Cadaqués, La Història d'en Justí, Cadaqués des de l'Arxiu, Topònims de Cadaqués , Coses de Cadaqués, Contraban a Portlligat, Cadaqués i Jo, Joventut Perduda, o Dades Històriques de l'Antic Cadaqués.

Va ser col.laborador de la revista Sol Ixent i l'any 2010 forma part del grup fundador del Centre d'Estudis Cadaquesencs i assumeix la seva presidència fins a la seva mort.

També va participar en nombrosos programes a Ràdio Cap de Creus .

Avui a les 11h a l'esglesia es farà una missa i tot seguit l'enterrament al cementiri de Cadaqués.