La comissió d'Urbanisme de Girona ha donat llum verd al pla especial que permetrà construir un hotel dins el recinte del castell de Peralada i substituir el pavelló i l'auditori actuals per edificacions més integrades en l´entorn. El pla vol garantir la conservació del conjunt històric, on en destaca el castell (ja esmentat al segle IX i catalogat com a Bé Cultural d´Interès Nacional). A més, el pla també preveu enderrocar les edificacions existents que hi ha a l´encreuament del carrer Sant Joan i el passeig de la Principal.

El document, que la comissió ja va aprovar aquest passat març, estava pendent de rebre el vistiplau definitiu d'Urbanisme (perquè l´Ajuntament havia de presentar un text refós).

Ara, un cop completat aquest tràmit, la comissió l'ha tirat endavant.

Es tracta de garantir la conservació del conjunt històric, rehabilitar els elements catalogats i facilitar el desenvolupament d´activitats culturals, hoteleres i de restauració amb el màxim respecte per l'entorn.

El recinte està integrat pel castell, els seus jardins i uns edificis provisionals on té lloc el Festival Internacional de Música: un pavelló, un auditori i diverses edificacions auxiliars per a serveis.

Noves construccions integrades

El pla preveu enderrocar les edificacions existents a l´encreuament del carrer Sant Joan i el passeig de la Principal, així com substituir el pavelló i l'auditori per noves construccions més integrades en l'entorn i construir un hotel.

Una vegada complerts alguns canvis que demanava la comissió, ahir va donar conformitat al pla especial.