En menys de vuit hores de diferència, dos banyistes van estar a punt d'ofegar-se a la platja de Riells de l'Escala. El primer, un ciutadà francès de 70 anys que ahir al matí va ser rescatat de l'aigua gràcies a la ràpida intervenció dels socorristes de la Creu Roja, i el segon, cap a les sis de la tarda, una dona també de 70 anys.

El primer, un ciutadà francès, va estar a punt d'ofegar-se ahir el matí a la platja de Riells de l'Escala. Gràcies a la ràpida intervenció dels socorristes de la Creu Roja, en veure que l'home tenia problemes a l'aigua, el van poder socór­rer i portar fins a la sorra. L'home va entrar en aturada cardíaca però els socorristes el van poder reanimar i recuperar. En el moment del succés, els efectius de socorrisme van alertar també el SEM, que es va desplaçar fins a la platja de Riells amb dues ambulàncies i també es van activar diverses unitats de la Policia Local de l'Escala.

El SEM, un cop va poder estabilitzar l'home, el va traslladar en una de les dues unitats cap a l'hospital Josep Trueta de Girona. El van evacuar en estat greu i llavors l'home va ingressar al centre hospitalari, on ahir estava encara ingressat en estat greu i pronòstic reservat, segons van informar fonts del centre sanitari.

El segon rescat es va produir pels volts de les sis de la tarda, també a la platja de Riells. En aquest cas es tractava d'una dona també d'uns 70 anys. En el moment en què es va produir l'ofegament onejava la bandera verda. Segons ha explicat la Creu Roja, la banyista es trobava a deu metres de distància de la sorra en un punt en què no hi havia profunditat. Els socorristes la van reanimar i fins la platja de Riells s'hi va desplaçar una ambulància i un helicòpter del SEM, que va traslladar la dona fins l'hospital Josep Trueta en estat greu.

Primer ensurt a la comarca

Aquest és el primer ensurt greu que s'ha produït a la comarca de l'Alt Empordà pel que fa a banyistes aquesta temporada d'estiu. En canvi, a la comarca veïna, el dijous de la setmana passada, el dia 21, va perdre la vida un home de 65 anys a la platja Gran de l'Estartit. En aquest cas, el van localitzar a l'aigua en estat inconscient al voltant de les cinc de la tarda. Tot i l'actuació del SEM, que va practicar-li maniobres de reactivació cardiopulmonar, l'home va acabar morint.