El pavelló poliesportiu municipal i l'estadi Albert Gurt acull avui els 28 aspirants dels 58 que s'havien sel·leccionat que realitzen les proves físiques per accedir a les 2 noves places d'agents de la Guàrdia Urbana de Figueres que l'Ajuntament va convocar aquest mes de març mitjançant oposició lliure.

Els nous agents de la Guàrdia Urbana s'incorporaran a la plantilla del cos de policia figuerenca el juliol 2019, després de finalitzar totes les proves selectives, i de realitzar el curs de nou mesos a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

El govern municipal preveu continuar amb l'ampliació de la plantilla gradualment, i per aquest juliol ja hi ha prevista la convocatòria de tres noves places més, dues lliures i una de mobilitat horitzontal.

En total, entre l'oferta pública del 2016, 2017 i 2018 s'han creat deu noves places d'agent de la Guàrdia Urbana de Figueres que passarà a disposar d'una plantilla de 74 agents comptant les jubilacions d'alguns agents.

El 2 de juliol finalitza el termini per presentar sol·licituds per a la convocatòria de tres noves places de l'oferta pública del 2018, dues lliures i una de mobilitat horitzontal. LAjuntament ha creat entre el 2017 i el 2018, 10 noves places de la Guàrdia Urbana.

El regidor de Seguretat, Quim Felip, destaca la necessitat d'incorporar més agents en una plantilla que ha anat augmentant la seva mitjana d'edat i que necessita un reforç important, "La Guàrdia Urbana de Figueres atén moltíssimes problemàtiques i molt diverses, en aquests últims anys gràcies a l'esforç i la implicació de tot el cos s'ha mantingut el nivell de la nostra policia, i ara, després de crear aquestes 10 noves places a les quals ens vam comprometre des del govern municipal, realitzarem un esforç més per continuar ampliant la plantilla aquest 2019".

L'alcaldessa Marta Felip recorda que fins a l'any 2016 no es va permetre crear i convocar noves places, i que en aquests últims tres anys el govern ha anat incorporant progressivament nous agents complint amb el compromís adquirit: "Els figuerencs ens demanen més presència de Guàrdia Urbana al carrer i als barris, i l'única manera és continuar ampliant la plantilla per cobrir totes les necessitats de la ciutat"