03 de juliol de 2018
03.07.2018
ÚLTIMA HORA
Abatut a trets el terrorista d'Estrasburg

La construcció del pavelló de Figueres, al ple de juliol

L'Ajuntament votarà dijous el projecte que ha de resoldre el dèficit d'instal·lacions dels clubs esportius de la ciutat

03.07.2018 | 00:00
La construcció del pavelló de Figueres, al ple de juliol
Els terrenys on es construirà el pavelló a l´Olivar Gran.
La construcció del tercer pavelló esportiu de Figueres, previst al sector de l'Olivar Gran, es votarà en el proper ple ordinari del mes de juliol, que se celebrarà aquest djous. L'aprovació inicial del projecte executiu consta a l'ordre del dia de la sessió plenària i se'n preveu l'aprovació. 
 
La votació del dijous és un dels passos previs per poder licitar-ne la construcció passat l'estiu, tal com ha anunciat l' Ajuntament de Figueres. Amb un cost de 5,8 milions d'euros, es construirà en una zona encara pendent d'urbanitzar a l'àrea de l'Olivar Gran i es preveu ampliar la zona esportiva amb la instal·lació de la segona piscina i es complementarà amb unes pistes a l'aire lliure. Si es compleixen les previsions del consistori, a l'agost podria votar-se l'aprovació definitiva. 
 
El termini d'execució de les obres serà de setze mesos, la construcció es podria iniciar a finals del 2018 o a principis del 2019 i la instal·lació esportiva seria una realitat el 2020. Tindrà capacitat per a 300 espectadors i també podrà tenir usos culturals. 
 
El tercer pavelló és una reclamació històrica dels clubs de la ciutat, que pateixen el dèficit d'instal·lacions esportives. De fet, l'Ajuntament de Figueres té un acord amb el de Biure perquè clubs figuerencs puguin utilitzar l'equipament del municipi veí.  Una altra mesura provisional ha sigut la cobertura provisional de la pista de l'escola Joaquim Cusí.
El pavelló esportiu també preveu contribuir a l'impuls del desenvolupament urbanístic del sector de l'Olivar Gran. A més, s'hi habilitarà una zona d'aparcament per a 70 vehicles. 
 
El projecte de construcció escollit l'ha elaborat l'arquitecte Joan Forgas Coll i l'enginyer industrial Eduard Bou amb un valor estimat de 375.876 euros. 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit