El funcionament dels cinemes Las Vegas continua qüestionat. L´incompliment en matèria de seguretat i prevenció d´incendi és el principal escull a l´hora d´obtenir la llicència d´activitat. Són diversos els requeriments que s´han enviat als responsables del cinema perquè s´adeqüessin a la normativa. De fet, ja s´ha donat l´ordre a la Guàrdia Urbana perquè s´hi presenti i en comprovi l´estat. Si no compleix amb els requisits, es procedirà al seu tancament, tal com es va anunciar en el ple d´aquest dijous.

La CUP ahir va emetre un comunicat en què assegurava que el cinema no tenia la seva activitat regularitzada. De fet, un decret d´alcaldia del passat 22 de juny ja establia que «en cap cas es pot procedir a l´obertura del local Cinema Las Vegas».

El document adverteix als responsables que, per poder iniciar l´activitat, han de presentar a l´Ajuntament «el certificat favorable en matèria de prevenció i seguretat d´incendis», un document «imprescindible per a obtenir la llicència d´activitat», insistia el regidor de la CUP, Oriol Turró.

El decret dona un termini d´un mes per «esmenar la deficiència detectada». Han passat dues setmanes des de la signatura del decret però «a hores d´ara no ens consta als Serveis Jurídics de l´ajuntament cap novetat», va dir el regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes. A més, va explicar que «s´ha signat una diligència» perquè la Guàrdia Urbana n´aixequi acta.

Aleshores es comprovarà si s´han presentat els documents requerits per atorgar la llicència definitiva: «Si en els terminis esmentats no compleixen, Las Vegas no pot estar obert», va sentenciar Cruanyes.

Però es tractaria de «petites mesures correctores que en cap cas posen en perill la vida de les persones», segons va explicar l´alcaldessa Marta Felip. «Estem en total tranquilitat», va concloure Felip.

Tres informes desfavorables

La CUP de Figueres ja havia denunciat el mes d´abril que el Govern promocionés l´activitat del cinema Las Vegas «sabent que no tenien permís definitiu d´activitat». A més, la formació insisteix que s´han emès tres informes desfavorables entre els mesos d´abril i març.

A més, a finals de maig ja s´havia emès un altre decret d´alcaldia en què també se´ls comunicava que «no es donen objectivament les condicions per poder iniciar l´activitat sol·licitada de Cinema». Aleshores, era Compromís d´Esquerres qui ho denunciava.

L´Ajuntament va donar un permís extraordinari d´obertura per a la inauguració de Las Vegas el cap de setmana del 6 d´abril. «Constatem, doncs, que l´obertura del cinema els dies posteriors al 8 d´abril i fins a l´actualitat s´ha efectuat sense certificat i, per tant, també sense llicència d´activitat», explica Turró. De fet, poques setmanes després la Guàrdia Urbana en va aixecar acta i el local tancava per iniciar les obres de la rasa elèctrica.

Segons el regidor de la CUP, «les circumstàncies que envolten l´aprovació del permís extraordinari denoten males pràctiques administratives» ja que l´Ajuntament «va anunciar setmanes abans l´obertura d´un local que no tenia (ni té encara) llicència d´activitat».

La recuperació del cinema Las Vegas, al carrer Sant Pau, la va promoure el cineasta Ventura Pons i l´Ajuntament hi va invertir 350.000 euros, dels prop de dos milions totals.