13 de juliol de 2018
13.07.2018

Apareixen destrosses al monument del coll de Panissars de la Jonquera

Plaques commemoratives han aparegut amb les peces destrossades per algun acte vandàlic. L'Ajuntament ha informat que refarà els danys abans de la trobada anual per celebrar la victòria catalana

13.07.2018 | 01:23
Apareixen destrosses al monument del coll de Panissars de la Jonquera

El monument commemoratiu de la Victòria Catalana del coll de Panissars ha patit destrosses amb el trencament de les peces de la placa commemorativa. L'alcaldessa, Sònia Martínez, ha explicat que es restaurarà.

Martínez ha explicat que un periodista francès va denunciar a la xarxa els danys causats. L'Ajuntament en va tenir coneixement a través d'un tuit per part de l'expresident, Carles Puigdemont. Dimecres l'alcaldessa i altres membres del consistori van pujar fins al coll de Panissars per comprovar els danys. Es tracta d'una placa que «sol posar el Grup d'Art i Treball de la Jonquera en diferents indrets» i que està situada al conjunt arqueològic de Panissars.

Martínez ha explicat que es reposarà perquè estigui arranjat quan es porti a terme la trobada anual que organtiza l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana amb entitats i l'Ajuntament.

El coll de Panissars comunica les comarques del Rosselló i l'Alt Empordà, on tingué lloc la batalla de 1285 que va donar per finalitzada la Croada contra la corona d'Aragó a Catalunya i la derrota de l'exèrcit francès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook