El barri de la presó de Figueres va celebrar dissabte passat la seva festa a l'antic centre penitenciari, on l'associació hi va traslladar la seva seu. Els veïns, però, es van despertar amb pintades davant la presó que reivindicava «llibertat presos polítics», acompanyat amb dos llaços grocs també escrits amb tinta al terra.

Des de l'associació de veïns, s'han desmarcat de l'acció: «quedi clar que no tenim res a veure amb les pintades», diuen. L'entitat ha mostrat el seu rebuig i han insistit en la seva neutralitat: «No estem d'acord amb aquesta manera de protestar que tenen alguns».

Així, els assistents als actes de la festa, es van trobar amb la pintada que llueix encara a l'entrada de l'antiga presó de Figueres.

Des del grup municipal del PP a la ciutat, en un comunicat asseguren que s'han «solidaritzat» amb la junta de l'associació de veïns. El grup ha «exigit la immediata neteja» de les pintades.

A més, també reclamen al govern figueren que «iniciï les oportunes indagacions per sancionar els infractors», d'acord amb l'ordenança de civisme i que «l'actual govern té en un calaix i no fa complir».