L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha adjudicat les obres de millora de l'estació de Portbou amb una inversió de 2,8 milions d'euros. Els treballs consistiran en la instal·lació de quatre ascensors, l'enlairament de part de les andanes i la connexió de l'estació amb la trama urbana. Tenen un termini d'execució d'onze mesos.

Dels quatre ascensors, tres connectaran als viatgers amb el pas inferior. El quart es col·locarà a l'exterior per permetre la comunicació des de l'estació a la zona urbana.

Una segona actuació destacada és l'elevació del nivell de tres de les andanes pera l'estacionament de serveis d'ample convencional fins a una alçada de 68 centímetres sobre el carril i en un tram de dos-cents mestres. Això millora la seguretat i la comoditat per als viatgers.

També està previst enlairar dos-cents metres de l'andana que dona servei a la via d'ample internacional fins a una altura de 55 centímetres.

Als extrems de les andanes es col·locaran nous paviments de formigó per identificar la zona de seguretat a les persones amb discapacitat visual.

Altres actuacions complementàries seran la preparació de canalitzacions a cada anda per a futures instal·lacions o la connexió del túnel d'accés a l'estació amb el pas inferior sota les andanes.

Les obres han estat adjudicades a l'empresa ECISA, Companyia General de Construccions.

L'estació ferroviària de Portbou està situada en un punt enlairat de la població i ocupa una àmplia extensió del terme. Va ser construïda el 1878 i substituïda per l'actual el 1929 construïda pels tallers de Joan Torras i Guardiola conegut com l'Eiffel català.