Roses ha rebut avui per primer cop la visita del creuer de luxe Sirena de la companyia Oceania Cruises. Amb 541 passatgers, majoritàriament d’Estats Units, i 298 tripulants, han fondejat a la badia durant tot el dia.

El vaixell ha arribat provinent del port de Barcelona i ha marxat a les set de la tarda rumb al port de Sète. Durant els dia, els passatgers han visitat diferents punts d’interès de la comarca.

Des de l’inici de la temporada, el 6 de maig, fins a la darrera escala prevista el 24 de novembre, Roses està previst que rebi 9500 passatgers i 13 escales. Les xifres multipliquen per quatre el nombre de passatgers i per tres la quantitat d’escales de l’any passat.

El 60% de línies de creuer que visitaran el port de Roses aquesta temporada seran de luxe, a més destaca l’estrena de les companyies nord-americanes Oceania i Crystal i l’afluència més gran de creuers durant els mesos d’octubre, setembre i juliol.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Fèlix Llorens, han visitat el vaixell i han fet lliurament al seu capità de la tradicional metopa amb què es commemora la primera arribada al port rosinc.