Dues persones va morir ahir en un nou accident mortal a les carreteres gironines. El sinistre va tenir lloc a l´N-II a l´altura de Borrassà en xocar dos turismes. Tres persones més van resultar ferides i traslladades a l´hospital Josep Trueta de Girona. La carretera es va haver de tallar al trànsit en els dos sentits durant gairebé tres hores. És el segon accident mortal en menys d´una setmana després que a Vidreres quatre persones perdessin la vida el cap de setmana.

L´avís de l´accident es va produir quan passaven sis minuts de les sis de la tarda a l´N-II al punt quilomètric 747 en el terme de Borrassà.

Segons va informar el Servei Català de Trànsit, per causes que s´estan investigant, es va produir una col·lisió entre dos turismes. Els conductors dels dos cotxes van morir.

Tres persones van resultar ferides de diversa consideració, dues menys greus i una lleu, traslladades a l´hospital Josep Trueta de Girona.

La carretera es va haver de tallar al trànsit en tots dos sentits mentre s´atenia les víctimes i es retiraven els vehicles Els Mossos van desviar els vehicles cap a l´antiga N-II, la NII-a i l´AP-7 en sentit sud. La zona de l´accident és un punt proper a l´accés a Figueres i altres vies que condueixen a les poblacions de la costa.

Al lloc s´hi van desplaçar quatre patrulles dels Mossos d´Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i l´helicòpter i tres ambulàncies del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM).

L´accident és el segon en menys d´una setmana després que dissabte quatre persones perdessin la vida en un tràgic accident a la C-63 a Vidreres i tres més resultessin ferides.

L´accident eleva a 21 les víctimes mortals a les vies interurbanes en el que portem d´any i arriba quatre dies després que dos joves de Vidreres, un de Sils i un de Salt morissin en un xoc frontal a Vidreres.

La primera meitat de l'any ja s'havia tancat amb un balanç molt negatiu a les carreteres gironines, amb un total de 15 víctimes mortals, un 38% més que en el primer semestre de 2017.

En el conjunt de Catalunya, han mort 98 persones a la carretera en el mateix període. L'increment de la sinistralitat del primer semestre de l'any s'ha centrat sobretot en els tres primers mesos en els quals les víctimes van augmentar un 72% respecte al primer trimestre de l'any passat. L'increment de la sinistralitat mortal s'ha produït, bàsicament, en dies festius, mentre que en dies feiners l'increment moderat és atribuïble a l'increment de la mobilitat.