L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha acabat els treballs de retirada de vegetació acumulada a diferents punts de l'embassament de Darnius Boadella. En aquest moment es troba al 59% de la seva capacitat i garanteix la reserva d'aigua per a les demandes urbanes que pugen, sobretot als municipis turístics, i també la campanya de reg de l'estiu.

L'embassament abasteix les principals poblacions de la zona nord de l'Alt Empordà. Cadaqués, Llançà, Roses o Empuriabrava reben aigua d'aquest punt. Per això, el fet que es trobi al 59% en ple juliol permet tranquil·litat perquè garanteix l'aigua malgrat la pressió a aquesta època en què es multipliquen per milers els residents.

L'arribada d'aigua després de la primavera fa també que s'arrosseguin a l'embassament vegetació i troncs provinents de la capçalera del riu la Muga. Els treballs, que han suposat una inversió superior als 20.800 euros, s'han articulat en dues fases. La primera, concentrada en les immediacions de la presa principal, així com a prop del dic de la Mola Truncada, ha consistit en retirar les restes vegetals arrossegades per l'aigua.

Degut al marcat desnivell, els treballs s'han fet amb una grua i, posteriorment a la retirada, les restes vegetals s'han triturat. Aquestes actuacions garanteixen el correcte funcionament dels òrgans de desguàs i redueixen el risc d'obstruccions en l'alliberament de l'aigua i durant episodis d'avingudes.

La segona fase s'ha dut a terme en la carretera d'accés a la presa. S'han fet diverses podes de vegetació als marges i també s'ha reperfilat la cuneta, ja que aquesta era inexistent i en períodes de pluja l'aigua circulava per la carretera. Amb aquestes actuacions es millora la circulació, es facilita l'accés a la presa i també es minimitza el risc d'incendis forestals.