L'equip de govern de Figueres portarà al ple d'aquest dijous el conveni per llogar l'antic camp de futbol del Far d'Empordà per convertir-lo en un aparcament gratuït amb 330 places. ERC va criticar el conveni perquè el terreny formava part d'un llistat del pla per arribar a acords amb els propietaris amb solars buits i que implicava un cost econòmic menor. L'Ajuntament defensa el lloguer.

L'espai compta amb més de 9.800 metres quadrats i està situat a l'avinguda Vilallonga, a tocar de la carretera de Roses.

L'acord, que haurà de ser ratificat pel plenari dijous, estableix un arrendament de 7 anys a raó de 47.812 euros anuals (3.984 euros al mes) i la possibilitat d'exercir l'opció de compra a partir del cinquè any. També preveu que el nou POUM pugui qualificar aquests terrenys com a cessió gratuïta.

Des del govern destaquen que ofereix una àmplia bossa d'aparcament lliure, a menys de 1.000 metres del centre de la ciutat (cinc minuts a peu) en la línia del que persegueix el govern municipal. Que s'estacioni en zones properes però allunyades creuen que ajuda a descongestionar el centre de vehicles.

Respecte a les crítiques d'ERC, l'equip de govern no entra a valorar si suposa perjudicar el pla previst per als solars buits que preveia compensacions amb l'IBI per als propietaris. Consideren, en canvi, que una oposició a aquesta actuació és una falta de visió i una falta de respecte a la propietat dels terrenys, la Fundació Asil Vilallonga.

El govern del PDeCat té només 5 dels 21 regidors del consistori i necessita suports d'alguns regidors d'altres formacions per aprovar la ratificació del conveni.