Protecció Civil segueix demanant precaució per segon dia consecutiu per la presència de mantes a les platges. Ahir es va fer una vís per Colera i Tarragona i avui els socorristes de Castelló d'Empúries han informat que també se n'han vist a Empuriabrava. A Portbou, a més estan preocupats perque alguns banyistes les toquen. L'animal no és ni perillós ni agressiu però si es veu acorralat podria atacar amb el seu fibló.

Des de fa dies els banyistes s'han vist sorpresos per la presència poc habitual d'aquest peix molt a prop de la costa. Eduard Marquès, biòleg i caiaquista, ha explicat que se n'han vist moltes des de Roses a Portbou. L'alcalde de Colera, Lluís Bosch, en canvi, creu que la presència no és excessiva i assegura que n'hi ha menys que altres anys. Tot i això, estan a les platges.

A Portbou, l'alcalde accidental Trino Martínez, diu que sí en tenen algunes a la platja i que el problema és que hi ha gent que les toca. "Esperem que no passi res", diu Martínez.

Tant a Portbou com a Castelló d'Empúries han col·locat la bandera groga.

El biòleg del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB), Antoni Garcia, ha explicat que es tracta des l'espècie escurçana violeta (Pteroplatytrygon violacea) que fins fa tres o quatre anys era rarissima i ara és una de les més habituals de veure.

Garcia ha explicat que se la pot veure arreu del món i fins ara es distribuïa en aigües càlides. Per alguna raó, ha anat apropant-se. "L'entrada d'aigua de mar endins quan fa garbí s'acosten perquè l'aigua es torna més clara i arriben peixos d'aquests", diu el biòleg. "Fins ara era rara de veure i ara és la més fotografiada", remarca.

No és gens agressiva però millor no manipular-les perquè podria picar amb el fibló.

A Tarragona aquesta setmana es va tancar una platja per la presència de mantes. A l'Alt Empordà, Portbou i Castelló d'Empúries ha posat bandera groga.