Portbou està intentant capturar un grup de porcs senglars que des de fa temps es passegen pel poble. Son tres exemplars i un d´ells ha tingut cries. Dilluns al vespre se´ls va poder veure passejant pel centre i la platja.

Un veí Pau Sáez ha explicat que eren entre les dotze i l´una quan vuit porcs, tres adults i la resta cadells, van creuar el passeig i la platja cap al port. Estava amb uns amics en una terrassa i «vam veure molta gent cridant, fent fotos», explica.

L´alcalde accidental, Trino Martínez, diu que almenys un centenar de persones es van concentrar per veure de prop els animals. De fet, des de l´Ajuntament estan preocupats per la proximitat dels porcs senglars amb els ciutadans.

«És com una atracció turística, hi havia més de cent persones mirant els senglars, i donant-los menjar, els fan fotos, però són animals salvatges i això és perillós», es lamenta.

Els porcs senglars estan normalment a la muntanya, propers a la platja.

Per això tenen a la zona una gàbia per intentar capturar-los. «Els posem menjar a dins, però de moment només han entrat els cadells i han tornat a sortir», diu Martínez.

La idea és capturar-los i portar-los a la muntanya, a una zona del pantà.

Martínez demana que la gent no els doni menjar perquè serà difícil atrapar-los. A més, adverteixen de la seva naturalesa salvatge que els fa imprevisibles.