Les altes temperatures dels darrers dies de l'onada de calor han portat nits tropicals en molts punts de la província de Girona. El rècord es va viure el diumenge amb mínimes molt elevades. A Roses per exemple, es va arribar als 32,1 graus de registre mínim i a Espolla o Portbou, es van superar els 30 graus.

Cinc dies després la situació ha donat un tomb i ha portat que en aquestes àrees de l'Empordà, on la tramuntana i l'onada de calor, havien fet pujar els termòmetres de matinada i durant la nit, s'han normalitzat.

A Espolla, segons les dades del Meteocat, la temperatura mínima registrada ahir va ser de 13 graus més baixa que el diumenge. Es va arribar als 17,2 graus quan el dia 5 havia estat de 30,2. A Roses, el termòmetre també va quedar més curt, i dels 32,1 graus del 5 d'agost, el mercursi va caure fins als 20,3 graus. La tònica va ser semblant a Portbou, on el registre més baix va arribar als 19,9 quan el diumenge anterior havia superat els 30 graus centígrads.

A la resta de comarques, les mínimes també van ser més baixes que dies enrere. I és que ahir a més, va refrescar de valent després de la tongada de pluges i fortes tempestes en molts punts de la demarcació. A Roses i a Cadaqués hi va descarregar molt fort i segons el Meteocat, es van acumular fins a 63,1 i 57,1 litres, respectivament, fet pel qual es van produir inundacions i algunes destrosses a la zona.

A punts del Ripollès també s'hi va acumular força aigua, amb tempestes d'estiu que van caure sobretot a la zona més muntanyosa. A Ulldeter es van acumular 45,5 litres; a Molló, 31,7 litres o a Núria, 31,8; segons les dades del balanç que va fer el Meteocat ahir.

Alguna tempesta a muntanya

La previsió meteorològica apunta a un cap de setmana força tranquil, amb el cel serè la majoria d'hores del dia. Tot i això, de cara a diumenge hi haurà algun ruixat i alguna tempesta a la zona del Pirineu. S'espera que de cara a la nit al cap de setmana però sobretot la nit de diumenge a dilluns, gràcies a la bona visibilitat es pugui veure un fenomen astronòmic amb molts seguidors, la pluja d'estrelles, dels Perseids.