La Guàrdia Civil ha detingut a Empuriabrava un membre d'una organització criminal francesa dedicada al robatori en caixers que acumulava nombrosos delictes. Tenia una ordre internacional de recerca i detenció per extraditar-lo a França.

Membres dels Equips Contra la Delinquència Organitzada i Antidrogues (EDOA) de la Guàrdia Civil van rebre un avís de la policia francesa.

Els agents van aconseguir informació que els feia sospitar d'un home amb característiques físiques que coïncidien amb les facilitades per les autoritats franceses. Els agents van recollir dades a través de les persones de nacionalitat francesa residents a la zona per verificar les sospites.

La Guàrdia Civil va començar una vigilància al sospistós. La nit del 9 d'agost en el marc de l'operació van interceptar-lo i van requerir-li la identificació. L'home, però, va entregar la documentació d'un germà.

Els agents van sospitar que no era seva i van comprovar les empremptes dactilars de la persona buscada a França amb les del sospitós i es va poder comprovar que havia intentat eludir la detenció entregant la documentació del germà.

La Guàrdia Civil el va detenir per posar-lo a disposició judicial i iniciar l'extradició. Acumulava diversos delictes que haurien estat comesos a França.

L'home tenia una ordre internacional de recerca i detenció per estar directament relacionat amb una organització criminal dedicada al robatori en caixers automàtics.

Des de la Gendarmeria Nacional Francesa es va informar que podia estar temporalment en territori espanyol i posteriorment les sospites que podia trobar-se a Empuriabrava.