L'Escala ha tornat a patir aquest cap de setmana apagades a partir de les nou del vespre al centre històric. Se situen al centre històric a hores de plena activitat al centre més comercial i en plena temporada turística. La companyia sospita que el motiu és el frau elèctric que comportaria una sobrecàrrega a la línia. L'Ajuntament ha sol·licitat una reunió amb responsables de la companyia perquè prenguin les mesures necessàries per garantir el servei als clients.

En les darreres setmanes són diverses les poblacions turístiques que han patit apagades, una de les incidències que més molesten als restauradors i comerciants que veuen afectada la seva activitat just quan hi ha més turistes.

A l'Escala s'han repetit els dos darrers caps de setmana. El divendres i el dissabte el subministrament es va interrompre a les nou del vespre afectant una línia de baixa tensió que alimenta clients del centre històric, a l'entorn de la Platja i els carrers propers, segons ha confirmat la companyia.

Segons Endesa, el divendres es van quedar sense subministrament dues hores i un temps similar el dissabte. El problema és que l'apagada es dona just en el moment en què la majoria de gent s'adreça als restaurants o passeja pels negocis. Diversos carrers es van quedar completament a les fosques. Un tercer tall va ser programat de les quatre de la matinada a les set del matí per canviar un transformador.

Segons Endesa, la instal·lació elèctrica no està malmesa i el tall de llum va ser causat per una sobrecàrrega. Sospiten que podria tractar-se de frau elèctric i analitzaran la situació.

Reclamacions a Castelló

Castelló d'Empúries és una altra de les poblacions que aquest estiu ha patit talls de llum. L'Ajuntament continua recollint les reclamacions dels afectats per tramitar-les a la companyia.