Els serveis d'emergència treballen en l'extinció d'un foc a la zona del Coll de Pení de Roses que s'ha declarat a les 16:41 hores d'aquesta tarda. Fins a 40 unitats terrestres i 16 aèries dels Bombers de la Generalitat han treballat per apagar un foc que s'ha donat per estabilitzats a dos quarts de vuit de la tarda. A la zona també hi ha treballat 3 dotacions de l'ADF i 6 dels Serveis de Coordinació de les ADF.

Segons informa Bombers, durant aquesta nit es mantindrà un dispositiu de cinc camions, la unitat GRAF i un vehicle lleuger. Està previst que demà dilluns a primera hora es torni a valorar el dispositiu d'extinció.

L'incendi ha tingut quatre focus simultanis, dos dels quals més actius: el primer poc després del quilòmetre 1 de la GI-620, i el segon a la cruïlla d'aquesta carretera amb la GI-614.

Els Agents Rurals n'investiguem les causes i treballen amb la intencionalitat com una de les hipòtesis. Han informat també que aquests quatre focus afectarien a una superfície estimada de 3,17 ha, 3,2 ha, 2,6 ha i 0,6 ha. En total, 9,57 hectàrees, totes dins el Parc Natural del Cap de Creus.

A conseqüència del foc, el Servei Català de Trànsit ha informat que s'ha tallat la carretera GI-613 i GI-614, que va de Roses a Cadaqués, fins aproximadament les 19.40 hores. Cap a les 21 hores, s'informa que estan oberts tots els accessos a les zones més properes a l'incendi però que es manté tallat el tram de la GI-614 que va de Roses a Cadaqués.

A causa del foc, s'han hagut de tallar els accessos a les zones de Canyelles, Almadrava, Cala Joncols i Cala Montjoi i, segons informa Mossos, com a mesura preventiva, s'ha demanat el confinament dels veïns de les urbanitzacions de Puig Rom i Mas Fumats, a Roses, confinament que s'ha aixecat al vespre.

A conseqüència del foc, la companyia Sarfa s'ha vist obligada a suspendre les línies L3 i L2 que discorren entre Roses i Cadaqués, des de les 17:15 hores i fins a nou avís.

El dispositiu d'extinció ha inclòs membres dels Bombers, ADF, Policia Local i Mossos així com una ambulància del SEM..

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindanha explicat que l'incendi es troba lluny de zones habitades, però que s'han activat diferents "mesures preventives" per evitar "l'accés a zones que poden ser de risc".

A les xarxes socials, Mindan ha dit que el telèfon d'emergències 112 ha rebut 236 trucades alertant dels focs.

En declaracions al canal 3/24, Mindan ha assenyalat que moltes persones de motu propi han decidit abandonar les platges en les quals es trobaven aquesta tarda quan han vist el fum de l'incendi, mentre els Bombers, com a mesura preventiva, han demanat el confinament de les urbanitzacions de Puig Rom i Mas Fumats.

L'alcaldessa ha dit que bufa poc vent de tramuntana, a uns trenta quilòmetres/hora, "fet que és una bona notícia, igual que quedin moltes hores de llum".

"Espero que no ens equivoquem i que puguem ser optimistes, encara que amb la tramuntana mai se sap", ha assenyalat.

També ha asseverat que la zona és de matolls i que encara no es coneixen les causes del foc. No obstant això, "per experiència, molta calor, més tramuntana, més algun malvat, foc. Espero que no sigui així i que m'equivoqui", ha dit.