La Guàrdia Civil ha denunciat el propietari d´un mas de la Jonquera per un delicte de maltractament d´animals. Tenia dos gossos i un porc de raça vietnamita en condicions insalubres i en un estat avançat de desnutrició.

Els fets van passar el 14 d´agost quan una patrulla del cos va traslladar-se fins al lloc juntament amb la Policia Local després de tenir coneixement de la seva presència i del mal estat en què es trobaven.

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) es van desplaçar al paratge conegut com la muntanya de la Comtessa, on van trobar el mas tancat i deshabitat.

Ja des de fora del recinte van constatar que els animals estaven envoltats dels seus excrements, plens de llagues i paràsits per tot el cos i en estat de desnutrició.

Només tenien un recipient d´aigua verda i bruta que feia dies que no es canviava. Van necessitar dos dies per aconseguir localitzar el propietari i el 16 d´agost va acompanyar els agents durant l´entrada al recinte.

En un centre de recuperació

Durant la inspecció, la Guàrdia Civil va comprovar l´estat deplorable en què es trobaven. Un dels gossos estava lligat a una cadena i l´altre, tancat en un recinte. El porc de raça vietnamita tenia també una orella amputada.

Per tot plegat, els agents van denunciar el propietari per un delicte de maltractament d´animals i van comissar i traslladar els gossos i el porc a centres de recuperació. Les diligències es van enviar al Jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.