Catalunya en Comú Podem (CatECP) ha registrat una proposta de resolució al Parlament en què insta el Govern de la Generalitat a aturar el projecte de construcció d'una urbanització a Llançà que s'anomena Roses-2, i que preveu la construcció de 40 habitatges en un terreny forestal situat entre primera línia de mar i el Parc Natural del cap de Creus.

El diputat David Cid reclama al Govern que protegeixi aquesta zona, coneguda com a Rec d'en Feliu i que constitueix un connector biològic d'interès pel Parc perquè és de les poques zones forestals litorals que queden en aquesta àrea. Sobre el projecte Roses-2, el diputat recorda que la llei d'urbanisme de Catalunya no permet construir en pendents superiors al 20% de desnivell, i assenyala que «gairebé tot l'àmbit d'actuació urbanística presenta pendents superior a aquesta xifra».

A més, subratlla, el projecte afecta també el Camí de Ronda i l'àmbit està travessat per un rec, amb la qual cosa «cal estudiar amb deteniment la inundabilitat d'aquest sistema hídric».

Amb l'objectiu de prevenir aquest i futurs plans de construcció sobre terrenys d'especial valor ecològic, la proposta de resolució insta també el Govern de la Generalitat a modificar el pla director urbanístic del sistema costaner per permetre la desclassificació de sòls urbanitzables que no han estat desenvolupats. L'entitat Salvem l'Empordà ha denunciat el projecte.