La Guàrdia Civil ha detingut un italià de 70 anys que duia 44 quilos d'haixix ocults en el cotxe a la Jonquera. I en una altra actuació, han arrestat un ciutadà alemany de 55 anys per transportar prop de 30 quilos de marihuana

En els dos casos, la droga anava dissimulada en dobles fons del vehicle. D'ambdues actuacions, els policies van les diligències corresponents i van posar a disposició del jutge els detinguts i la droga. Les dues actuacions s'han produït el 23 i el 25 d'agost.

La primera, va tenir lloc pels volts de les quatre de la matinada del dia 23 quan els agents van aturar un vehicle amb plaques alemanyes que anava cap a França. Una patrulla de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil va identificar el conductor i únic ocupant del turisme.

Els policies van inspeccionar el vehicle i van caure alguna cosa estranya al para-xocs del darrere.

En ser desmuntat van descobrir un forat on es podien observar diverses bosses tancades al buit el interior contenia una substància que va donar positiu a la marihuana. Una vegada extretes van donar un pes total de 29,7 quilos. Per tot això el conductor va ser arrestat per un suposat delicte contra la salut pública. L'arrestat és un ciutadà alemany de 55 anys.

Sota de la moqueta

La segona actuació la van portar a terme agents de la mateixa Unitat que realitzaven servei fiscal, quan cap les onze de la nit del dia 25 van fer aturar un vehicle amb matrícula Italiana, on només viatjava una sola persona.

Els guàrdies civils van sospitar mentre escorcollaven el cotxe d'un desnivell situat sota la moqueta del terra del vehicle. Després de ser retirada van comprovar l'existència d'un doble fons a l'interior on hi havia uns paquets embolicats en cel·lofana marró, la substància que contenien va donar positiu a narcotest d'haixix. Un cop extrets van donar un total de 45 paquets amb un pes de 44 quilos.

El conductor va ser també detingut per un delicte contra la salut pública. Es tracta d'un ciutadà Italià de 70 anys.