Unes 35 persones participen avui i demà a Figueres en la trobada de joves Encomarca't entre les comarques de la Noguera i l'Alt Empordà. La trobada està destinada a joves d'entre 16 i 20 anys, en especial als que participin d'alguna entitat juvenil, també a tècnics de joventut d'aquestes zones i els regidors i consellers comarcals de l'àmbit de la joventut.

La trobada està organitzada per les Oficines Joves de les dues comarques i amb el suport de la Direcció General de Joventut.

La voluntat d'aquest projecte és aconseguir l'intercanvi i la cooperació en l'àmbit de les polítiques de joventut, conèixer bones pràctiques i compartir projectes per a cobrir necessitats comunes. Així com potenciar un enriquiment mutu a partir del foment de la participació, de l'intercanvi cultural, personal i de l'experiència, entre d'altres.

La trobada que es durà a terme aquest cap de setmana és la segona, després que al passat mes de juny es realitzés a la Noguera. Aquesta doncs, es farà a l'Alt Empordà aprofitant el marc del festival Acústica de Figueres, on es pretén que els joves de la Noguera es coneguin i s'incorporin a la festivitat i d'aquesta manera aprenguin de l'entitat acollidora mitjançant la pròpia participació, observació i gaudi.

El programa de l'intercanvi compta amb visita a la fortalesa de Sant Ferran, sortida als Aiguamolls de l'Empordà, visita a les ruïnes de Sant Martí d'Empúries, a banda dels espais de treball.