La DO Empordà va celebrar ahir la festa de benvinguda a la 34a edició de la Mostra del Vi de l'Empordà i durant l'acte va lliurar el premi Bacus Emporità a l'Ajuntament de Figueres per l'esforç en la difusió dels vins de la DO. També es va entregar el Lledoner d'Or a l'empresa Licors Grau de Palafrugell.

La DO ha reconegut la implicació de l'Ajuntament a través de diverses iniciatives com la Mostra del Vi de l'Empordà que té lloc aquest cap de setmana a la Rambla o la inclusió de les activitats enoturístiques dels cellers empordanesos en el Pla de Desenvolupament Turístic de la ciutat. El premi vol reconèixer i posar en valor l'aposta del consistori figuerenc de consolidar-se com la capital del vi de l’Empordà. És la primera vegada que aquest premi es lliura a una institució, ja que en edicions anteriors s'havia concedit a personalitats, com el recentment traspassat enòleg Eduard Puig Vayreda a qui es va otorgar el Bacus Emporità 2017.

Respecte el premiat amb el Lledoner d'Or, es va escollir Vins i Licors Grau, de Palafrugell. Durant els seus 40 anys de vida, l'empresa empordanesa ha apostat per la venda i distribució dels vins de proximitat. La seva acció comercial permet donar visibilitat a molts dels vins DO Empordà i alhora possibilita que molts consumidors coneguin i valorin els productes dels viticultors empordanesos. L'empresa ofereix 12.000 referències de vins i licors de tot el món, compta amb més de 3.000 clients i una plantilla de 50 persones. Anualment, l'empresa ven uns 12 milions d'ampolles. La seva zona de distribució és principalment les comarques de Girona, amb contactes puntuals com a majorista a la resta de Catalunya, Espanya i Europa.

La Mostra del Vi de l'Empordà comença avui a la tarda amb una demostració de còctels amb vi, concurs de dibuix infantil i tastos guiats i, demà, el pregó de Jair Dominguez donarà el tret de sortida oficial. Tot i això, ahir es va organitzar la benvinguda a la Mostra a la Casa Empordà, que va consistir en una trobada entre membres del món gastronòmic i vinícola.