Castelló d'Empúries torna a ser medieval. Durant tot el cap de setmana el festival Terra de Trobadors ha acollit més de 200 activitats ambientades en aquesta època històrica que han atret milers de visitants. La temàtica d'enguany ha girat al voltant del compte Ponç Hug VI d'Empúries, l'anomenat comte trobador que entre 1277 i 1313 va destacar per lluitar contra la invasió francesa del 1285 durant la qual va salvar personalment el rei Pere II el Gran.

El certamen ha arribat enguany a la 28a edició convertit en el festival medieval de referència a Catalunya. En la darrera edició va atraure 42.000 persones d'arreu del país i, aquest 2018, amb la intenció de superar aquesta xifra s'han programat més de 200 activitats destinades a tot tipus de públic.

Des del divendres fins avui, Castelló transporta el públic a l'època de comtes, donzelles, cavallers, joglars i tornejos amb tot tipus d'espectacles i teatralitzacions de caire històric.

Una de les principals novetats d'enguany ha sigut l'ampliació del mercat medieval (que passa de vuitanta a cent vint parades), el trasllat del torneig i la seva ampliació en dos dies, així com la clausura del festival amb un gran espectacle final aquesta nit amb Sarruga Produccions.

En la jornada d'ahir els carrers de Castelló respiraven aire festiu. Es van viure diversos espectacles però va destacar la cercavila i el torneig medieval fins la nova ubicació del Camp d'en Capella. S'han programat dos dies, ahir i avui, i l'espectacle és diferent en les dues jornades. Posteriorment l'actuació musical de Corvus Corax va ser un dels plats forts de dissabte. De fet, aquesta és una de les grans apostes de l'edició d'enguany.

Gran espectacle final

D'entre la programació d'avui destaca la batalla campal al pont Vell, el torneig medieval i l'espectacular clausura del festival amb l'espectacle Kremah, de Sarruga Produccions, una de les principals novetats de l'edició d'enguany, amb què es tancarà el 28è Terra de Trobadors.

El tret de sortida del festival es va fer el dissabte 1 d'agost amb l'escenificació de la invasió francesa de 1285 a la platja petita d'Empuriabrava. La representació va comptar amb la participació d'una seixantena d'actors i un miler d'espectadors.

La programació medieval del Terra de Trobadors es va reprendre dijous amb el cicle de conferències Miquel Pujol i la lectura dramatitzada de la llegenda d' El Bruel. I divendres es va celebrar el popular Gran Sopar Medieval en honor al compte Ponç Hug IV, que es considera el tret de sortida oficial del certamen .