El centre històric de Figueres fa mesos que està en obres. Són diversos carrers els afectats i amb motiu dels treballs s'ha hagut de restringir la circulació als carrers afectats. Actualment, s'està actuant al carrer Barceloneta, el Jonquera, Peralada i la plaça de l'Escorxador.

El carrer Barceloneta fa setmanes que s'ha obert a la circulació, tot i que l'empresa constructora està realitzant la instal·lació del nou mobiliari urbà, enllumenat i els últims detalls de l'obra.

A finals de mes està previst que també s'obri el carrer de la Jonquera. Fa mesos que ha finalitzat la pavimentació amb pedra del primer tram del carrer i actualment s'està executant el segon tram fins a la plaça Isabel II. L'Ajuntament preveu que finalitzi la pavimentació els propers dies i que s'obri el 30 de setembre. Després es continuarà amb els detalls finals. El 30 de setembre també és la data fixada per acabar el primer tram del carrer Peralada fins al carrer de la Marca.

Paral·lelament, s'han iniciat les obres de reurbanització de la plaça de l'Escorxador, que preveuen convertir la plaça en un passeig que enllaci la plaça Tarradellas amb amb el centre de la ciutat, suprimint les barreres arquitectòniques, millorant-ne l'accessibilitat de les cruïlles i renovant tots els serveis d'enllumenat, telefonia, subministrament d'aigua i clavegueram.

Les obres han estat adjudicades per 334.223 euros que es finançaran al 50% entre l'Ajuntament de Figueres i la Generalitat en el marc del Pla de Rehabilitació del Centre Històric.