L'Ajuntament de Figueres iniciarà a partir de la setmana vinent les obres de millora i d'adequació dels accessos a l'estació de trens i de les cruïlles del carrer Migdia amb els carrers Sud, Riumors i Fortià. Les obres tenen una durada de 18 setmanes i han estat adjudicades a Excavacions Empordà per 304.889,75 euros.

Aquestes actuacions s'emmarquen en la millora integral de l'entorn del carrer Migdia, iniciada amb la urbanització del nou carrer Joan Arderius, seguida de l'habilitació de l'aparcament del solar del carrer Migdia, amb 53 noves places d'aparcament gratuït, i finalitzen ara amb la renovació i millora de les cruïlles i voreres en mal estat o sense urbanitzar.

Aquest projecte proposa l'adequació de l'accessibilitat i millora de la pavimentació en l'entorn de la plaça de l'Estació i el carrer Migdia, rematant i adequant així tots els entroncaments amb el nou vial de Joan Arderius, que forma part del nou eix vertebrador de la ciutat, que va de la plaça de l'Estació a la Rambla Nova.

Es preveu crear una plataforma única com a accés a l'entrada de l'estació i l'adaptació de totes les cruïlles i voreres del carrer Migdia amb els carrers Sud, Fortià i Riumors per millorar-ne la seguretat i l'accessibilitat.

Dilluns 17 es preveu que comenci el trasllat del material d'obra, i a partir del 20 de setembre es començarien els treballs, que tenen una durada aproximada de quatre mesos. La intervenció forma part de la millora integral a l'entorn, iniciada amb la urbanització del carrer Joan Arderius, seguida de l'habilitació de l'aparcament del solar del carrer Migdia i que finalitza ara amb aquest projecte.