L'Ajuntament de Roses ha presentat les ordenances fiscals i per novè any consecutiu es congelen els impostos i les taxes. L'única excepció són els preus públics de la piscina, que tenen un lleuger increment per garantir l'equilibri econòmic.Les ordenances es van aprovar amb els vots a favor del PDeCAT, GDP i UMdC, les abstencions d'ERC i PP i els vots negatius de PSC i Cs.

Els impostos d'IBI, IAE, impost de circulació, plusvàlua i impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), tornen a congelar-se a Roses, i no pujaran les seves quotes durant el 2019.

L'esforç per no augmentar la càrrega contributiva a Roses es reflecteix també en l'apartat de taxes i preus públics municipals, on les tarifes tampoc pugen, i es manté per tant el mateix preu en els nombrosos serveis que ofereix l'Ajuntament a la ciutadania, tals com el servei de clavegueram, de subministrament d'aigua, els casals infantils i les activitats esportives, la recollida de residus, el cementiri, el transport urbà, les llars d'infants, o el transport escolar, entre d'altres.

L'apartat de taxes inclou una millora a la tarifació de les parades de mercats eventuals de petit format per incentivar-los. Elimina la tarifa mínia de 31 euros i fixa el preu per metre lineal en 5 euros. Per últim, la darrera modificació consistirà en el cobrament de dutxes i vestidors de les instal·lacions esportives en cas d'utilització per tercers. Serà de vint euros per hora o fracció.

Es mantenen bonificacions

El consistori mantindrà també les bonificacions incorporades durant els darrers anys, com les que fan referència a les famílies nombroses i als habitatges de lloguer social pel que fa a l'impost de béns immobles, la incorporació d'energies renovables en el cas de l'impost de construccions, la reducció de preus per a la concessió de nínxols construïts amb anterioritat a l'any 2000, o la gratuïtat d'ús de la sala d'actes de Promoció Econòmica un cop l'any per a promocions o presentacions d'empreses rosinques.

També es manté la bonificació del 50% per l'ús del Teatre Municipal per a l'organització de congressos i convencions en determinats mesos de l'any, entre d'altres. Les noves ordenances tenen també en compte les entitats i associacions rosinques inscrites en el Registre Municipal d'Entitats, les quals resultaran exemptes del pagament dels preus públics a pagar per l'organització d'activitats esportives.

La proposta d'Ordenances Fiscals per a l'exercici 2019 continua, doncs, marcada per l'objectiu de l'equip de govern per mantenir l'equilibri pressupostari municipal, assolint un nivell d'ingressos similar al de l'exercici 2018 que permeti l'autofinançament de les inversions previstes per al proper any. Tot això, mantenint les ajudes socials incorporades al llarg dels darrers anys i sense incrementar la pressió fiscal dels ciutadans.