Figueres es prepara per acollir la tercera edició de les jornades «Science Needs You!» que se celebraran el dissabte 20 i el diumenge 21 d'octubre. Tenen per objectiu apropar la ciència als estudiants però també al públic en general. Enguany les xerrades i activitats estaran dedicades a «La mar i la vida».

«Narcís Monturiol és el personatge que articula les jornades i volem recuperar l'esperit científic de la Figueres del segle XIX», explica la Secretària de l'Associació Catalana per a la Divulgació Científica, Àngels Yécora. Així, dissabte a la tarda hi haurà activitats, tallers i explicacions sobre la construcció de submarins amb experts de l'UdG i l'empresa Triton Submarines.

L'activitat central del «Science Needs You!» és el seminari que es desenvoluparà el dissabte 20 d'octubre a La Cate de Figueres i en el qual es duran a terme tres xerrades a càrrec de destacats científics.

Hi haurà intervencions sobre «L'aventura d'investigar els oceans», de Rafel Simó, «Sistema d'observació costera i aplicacions de l'oceanografia operacoinal» per Anna Rubio i «Ara em veus: la problemàtica dels plàstics flotants als nostres mars i oceans» amb Rafael Sardà.

Diumenge serà el dia per posar en pràctica els coneixements adquirits el dia anterior amb la sortida científica al cap de Creus amb catamarà per albirar mamífers i aus marines.Atreure i retenir talent

Des de l'Ajuntament, el segon tinent d'alcalde, Jordi Masquef, ha destacat la consolidació de les jornades amb aquesta tercera edició. El nombre de participants s'ha incrementat progressivament (enguany es preveu superar els 110 inscrits), però més enllà de les xifres ha insistit en el valor afegit que aporten les jornades tant a la ciutat com al territori.

Conscient que Figueres necessita atreure i retenir el talent, Masquef ha insistit en la necessitat de potenciar la instal·lació d'empreses relacionades amb la indústria, la creació de sinèrgies amb el Logis Empordà així com facilitar la mobilitat dels joves amb Barcelona per mantenir l'arrelament a l'Alt Empordà.